Csillagászati hónap 2023. előadássorozat a Regiomontanus Csillagász Klub szervezésében

Nagy László: Holdjárók

Csillagászati és űrkutatás témájú előadás változatos témákban nem csak szakértőknek. A több, mint 50 éves múltra visszatekintő csillagászati hónap előadássorozat keretében évről évre négy héten keresztül egy-egy csillagászati, űrkutatási témával várjuk az érdeklődőket.

Az Esztergomban és környékén élő amatőrcsillagászok szakkörök és klubok formájában már az 1950-es évektől kezdve tevékenyen részt vettek a csillagászat népszerűsítésében, az ismeretterjesztésben és az észlelési munkában egyaránt. Immár ötven éves hagyománnyal bír a minden év novemberében megrendezésre kerülő rendezvénysorozatunk (Csillagászati Hónap Esztergomban), amellett iskolai előadások, illetve távcsöves bemutatók (járdacsillagászat) formájában is népszerűsítjük a csillagászat és űrkutatás eredményeit a jelenleg tizenöt fős tagságunk közreműködésével.

Ismeretterjesztő tevékenységünk érdekében a Regiomontanus Csillagászati Klub eszközparkja mellett tagjaink saját eszközeiket is a cél szolgálatába állítják, így távcsövekkel, kamerákkal és hordozható számítógépekkel is rendelkezünk.

A programok befejezése várhatóan 19-21 óra körül várható a kérdések és az időjárás függvényében. Derült idő esetén ugyanis az előadásokat kültéri távcsöves bemutató követi.

 

Belépőjegy:

  • Szólójegy: 500,- Ft
  • Bérlet a négy előadásra: 1.500,- Ft

 

Elérhetőségek:

Selyem János

janos.selyem.hu@gmail.com

+36 (30) 902 0917

Dátum

2023 nov 22
Véget ért

Idő

18:00 - 21:00

Részvételi díj

500 Ft

helyszín

A Művelődés Háza
2500 Esztergom, Imaház u. 2.
Kategória

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás