Az elmúlt másfél hónapban három új vendéglátóhely is nyílt Magyarország első városában. Cikkünkben bemutatjuk az üzletvezetőket és az általuk kínált ételeket! Figyelem! Kulisszatitkokat is elárulunk!
Piros
Március közepén nyitott meg a Piros, a belváros szívében a Kossuth Lajos utca 2. szám alatt. Na de honnan is ered a gyorsétterem neve? Wagensommer Gabriella elmondta, hogy eredetileg a piros színű bárszékeik miatt nevezték el a helyet Pirosnak, viszont a legtöbben az épület melletti lámpákra asszociálnak, ami a legtöbbször pirosat mutat. Még jól is hangzik: ha piros a lámpa, gyere be a Pirosba!

Gabriella elmondta, hogy ő az értékesítéssel foglalkozik, míg az ételeket párja, Kirsch Walter készíti. Walter dorogi, azonban apai ágon osztrák. Korábban az ausztriai síparadicsomban dolgozott szakácsként, ahol török kollégáitól sajátította el a döner és a falafel tökéletes elkészítését és hozta most el nekünk Esztergomba!
Kínálatukban vegán és gluténmentes falafel is található, többféle döner, sültkrumpli és házi készítésű saláta. A desszertek területén juharszirupos amerikai palacsintát, valamint Nutellás és tejszínhabos gofrit szolgálnak fel. A gyorsétterem szerdán és csütörtökön 12-től 24 óráig, pénteken és szombaton 12-től hajnali 3-ig, vasárnap 12-től 20 óráig, hétfőn pedig 12-től a készlet erejéig tart nyitva.

Viverum Bistro
Március végén nyitotta meg kapuit a Viverum Bistro a Verseghy Ferenc utca 2. szám alatt. Jelenleg ebédidőben – 10 és 14 óra között – látogatható a vendéglőhely, de hamarosan reggelivel is bővítik a szolgáltatásukat. Az étlap menü jellegű, de vannak állandó ételek is, melyeket laza bisztrós ételekkel, tésztákkal és hamburgerrel bővítenek majd.

Vidra Péter séf – aki egyben a Thermal Hotel Visegrád konyhafőnöke is – elmondta, hogy mindig törekedett olyan ételeket és italokat megjelentetni a kínálatban, melyek kistermelőktől és kézművesektől származnak. Kiemelte, hogy az alapanyagok minőségére és a technológiára komoly figyelmet fordítanak. Így nem használnak félkész termékeket, hanem alapleveket főznek és azzal dúsítják ételeiket.
Az ital területén elmondható, hogy régiós borokat szolgálnak fel, de magyar kézműves cider-t is kínálnak. A tervek szerint a vendéglátóhelyen a jövőben bor- és sörvacsorát, gin és pálinka estet, valamint pezsgős reggelit szerveznek. Mindemellett lesznek beszélgetős estek is, amire már meg is van az első időpont: május 12-én Scherer Péter színész lesz a vendégük.

Frisbee Esztergom
Április közepén nyitott meg a Frisbee Esztergom, ami egy igazi magyaros lángosozó a Bajcsy-Zsilinszky út 21. szám alatt. A logójukból ki is találhatjuk miért ez lett a neve, hiszen a képen egy frizbi formájú lángost pörget az ujján a séf.

Knipfer Csaba üzletvezető elmondta, hogy több évtizede foglalkozik vendéglátással, ő üzemelteti az esztergom-kertvárosi Pizza Pala Pizzériát is. Régóta szeretett volna egy jó lángosost Esztergomban, ezért üzlettársával útnak indult és felkeresett minden olyan lángosost az országban, amit ajánlottak neki. Végül a veszprémi Jutka néninél találta meg az igazi receptet, aki mintegy negyven éve süti szeretettel a lángost a helyieknek.
A Frisbee-ben nekünk a tejfölös-káposztás-kolbászos-szalonnás lángos a kedvencünk, de különlegességük abban rejlik, hogy nem a megadott lángosokból választhattok, hanem tetszésetek és ízlésetek szerint válogathatjátok össze a feltéteket! Jól hangzik ugye? Sőt a lángost nem csak gluténmentesen, de laktózmentes tejföllel és sajttal is kérhetitek! A lángos mellett az egyik fix ideájuk a sültkolbász, az édesszájúaknak pedig a mennyei buborék gofrit ajánljuk! A gyorsétterem vasárnaptól csütörtökig 10-től 22-ig, míg pénteken és szombaton 10-től hajnali 2 óráig várja a vendégeket.
