Három új izgalmas vendéglátóhely színesíti Esztergomot!

Az elmúlt másfél hónapban három új vendéglátóhely is nyílt Magyarország első városában. Cikkünkben bemutatjuk az üzletvezetőket és az általuk kínált ételeket! Figyelem! Kulisszatitkokat is elárulunk!

Piros

Március közepén nyitott meg a Piros, a belváros szívében a Kossuth Lajos utca 2. szám alatt. Na de honnan is ered a gyorsétterem neve? Wagensommer Gabriella elmondta, hogy eredetileg a piros színű bárszékeik miatt nevezték el a helyet Pirosnak, viszont a legtöbben az épület melletti lámpákra asszociálnak, ami a legtöbbször pirosat mutat. Még jól is hangzik: ha piros a lámpa, gyere be a Pirosba!

Gabriella elmondta, hogy ő az értékesítéssel foglalkozik, míg az ételeket párja, Kirsch Walter készíti.  Walter dorogi, azonban apai ágon osztrák. Korábban az ausztriai síparadicsomban dolgozott szakácsként, ahol török kollégáitól sajátította el a döner és a falafel tökéletes elkészítését és hozta most el nekünk Esztergomba!

Kínálatukban vegán és gluténmentes falafel is található, többféle döner, sültkrumpli és házi készítésű saláta. A desszertek területén juharszirupos amerikai palacsintát, valamint Nutellás és tejszínhabos gofrit szolgálnak fel. A gyorsétterem szerdán és csütörtökön 12-től 24 óráig, pénteken és szombaton 12-től hajnali 3-ig, vasárnap 12-től 20 óráig, hétfőn pedig 12-től a készlet erejéig tart nyitva.

Viverum Bistro

Március végén nyitotta meg kapuit a Viverum Bistro a Verseghy Ferenc utca 2. szám alatt. Jelenleg ebédidőben – 10 és 14 óra között – látogatható a vendéglőhely, de hamarosan reggelivel is bővítik a szolgáltatásukat. Az étlap menü jellegű, de vannak állandó ételek is, melyeket laza bisztrós ételekkel, tésztákkal és hamburgerrel bővítenek majd.

Vidra Péter séf – aki egyben a Thermal Hotel Visegrád konyhafőnöke is – elmondta, hogy mindig törekedett olyan ételeket és italokat megjelentetni a kínálatban, melyek kistermelőktől és kézművesektől származnak. Kiemelte, hogy az alapanyagok minőségére és a technológiára komoly figyelmet fordítanak. Így nem használnak félkész termékeket, hanem alapleveket főznek és azzal dúsítják ételeiket.

Az ital területén elmondható, hogy régiós borokat szolgálnak fel, de magyar kézműves cider-t is kínálnak. A tervek szerint a vendéglátóhelyen a jövőben bor- és sörvacsorát, gin és pálinka estet, valamint pezsgős reggelit szerveznek. Mindemellett lesznek beszélgetős estek is, amire már meg is van az első időpont: május 12-én Scherer Péter színész lesz a vendégük.

Frisbee Esztergom

Április közepén nyitott meg a Frisbee Esztergom, ami egy igazi magyaros lángosozó a Bajcsy-Zsilinszky út 21. szám alatt. A logójukból ki is találhatjuk miért ez lett a neve, hiszen a képen egy frizbi formájú lángost pörget az ujján a séf.

Knipfer Csaba üzletvezető elmondta, hogy több évtizede foglalkozik vendéglátással, ő üzemelteti az esztergom-kertvárosi Pizza Pala Pizzériát is. Régóta szeretett volna egy jó lángosost Esztergomban, ezért üzlettársával útnak indult és felkeresett minden olyan lángosost az országban, amit ajánlottak neki. Végül a veszprémi Jutka néninél találta meg az igazi receptet, aki mintegy negyven éve süti szeretettel a lángost a helyieknek.

A Frisbee-ben nekünk a tejfölös-káposztás-kolbászos-szalonnás lángos a kedvencünk, de különlegességük abban rejlik, hogy nem a megadott lángosokból választhattok, hanem tetszésetek és ízlésetek szerint válogathatjátok össze a feltéteket! Jól hangzik ugye? Sőt a lángost nem csak gluténmentesen, de laktózmentes tejföllel és sajttal is kérhetitek! A lángos mellett az egyik fix ideájuk a sültkolbász, az édesszájúaknak pedig a mennyei buborék gofrit ajánljuk! A gyorsétterem vasárnaptól csütörtökig 10-től 22-ig, míg pénteken és szombaton 10-től hajnali 2 óráig várja a vendégeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Megelevenedik a középkor a VII. Fékomadta fesztiválon

A középkor világába kalauzolja a látogatókat a VII. Fékomadta fesztivál, amely október 9–11. között várja a közönséget. A rendezvény az elmúlt években Zsámbékon vált hagyománnyá, idén azonban először Esztergom is bekapcsolódik a programokhoz, valamint a „Királyok útja” teljesítménytúra résztvevői révén

Tovább olvasom »

Felhívás: kézműves árusok jelentkezését várjuk

2025-ben is megrendezésre kerül az Esztergomi Adventi Vásár a Széchenyi téren, mely az idei évben is jégpályával egészül ki. Az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. jelentkezést hirdet a vásáron való részvételre, ehhez várjuk kézművesek, népművészek, iparművészek, innovatív alkotók és kézműves élelmiszer

Tovább olvasom »

Hídünnep – 130 éves a Mária Valéria híd

Ősszel ismét fényárba borul a Duna két partját összekötő Mária Valéria híd: Esztergom és Párkány háromnapos fesztivállal ünnepli a 130 éves ikonikus átkelőt, melynek keretében különleges programokkal várják a látogatókat. Az 1895-ben épült Mária Valéria hidat az első és a

Tovább olvasom »
Megszakítás