Kigyűjtöttünk Nektek 5 klasszikus és 1 Michelin-csillagos esztergomi éttermet! Ezekre a helyekre biztosan érdemes lesz betérnetek!
Prímás Pince: Prímás Pince Étterem és Boralagút néven egyedülálló komplexum vár a Várhegy lábánál. A jelenlegi főszékesegyházzal egyidős, közel 3000 négyzetméteres pincerendszer lélegzetelállító építészeti megoldásaival semmilyen szempontból sem „csak” egy étterem. A turisztikai, gasztronómiai és borkulturális központ történelmi falai között a modern gasztronómia szellemében működő vendéglátóhely mellett a boralagút a Kárpát-medence borvidékeit bemutató kínálattal várja az ide látogatókat. A messze híres Jászai Tibor séf pedig finomabbnál finomabb ételeket készít Nektek! Kóstoljátok meg az egyik kedvencét: szűzpecsenye vadasmártással, szalvétagombóccal, sütőben sült zöldségekkel.
BorYou bor&bisztró: A BorYou bor&bisztró egy családi vállalkozás Esztergom szívében, a Széchenyi téren. Újragondolt, magyaros és nemzetközi ízekkel, különleges textúrákkal dolgoznak, ugyanakkor a hagyományos ízvilágra törekednek. Népszerű ételeik közé tartozik a közepesen átsütött steak, az omlós marhapofa, vagy éppen a legszaftosabb carbonara. Az ételek mellett frissítőkkel és különleges borokkal várnak Titeket. A mi egyértelmű kedvencünk a vajpuha malacpofapörkölt, házi spenótos galuskával. Ne hagyjátok ki!
Csülök Csárda: A Csülök Csárda az Esztergomi Bazilika és a királyi vár környezetében várja többnyire a csülökből készült ételkülönlegességek kedvelőit. Tradicionális és saját receptek alapján készítik el nektek a magyaros fogásokat. Szívet-lelket melengető magyar pálinkákat, a híres hazai borvidékek minőségi borait, illetve frissen csapolt söröket kínálnak az évente többször megújuló étlapjukon! Nagy figyelmet helyeznek arra, hogy alapanyagaikat csak megbízható partnerektől és lehetőleg a legjobb hazai termelőktől szerezzék be.
Mediterraneo: A Mediterraneo Étterem a Prímás-szigeten, a Mária Valéria híd tövében található. Étlapjukon a hagyományos népi ételektől kezdve a mai modern táplálkozás igényeit kielégítő ételekig mindent megtaláltok. Például a vaslapon sült sertés szűzérme, vagy a fokhagymás cigánypecsenye tarjából kiváló választás lehet, ha szereted a magyaros ízeket. De a rozé kacsamell sültpaprikás mártással és házi dödöllével is isteni étek. Mindemellett biztosan találtok hozzájuk olyan borokat is, amelyek még finomabbá tesznek minden falatot. A vendéglátóhely az „a la carte” kiszolgálás mellett felkészült csoportok fogadására is.
Grand Hotel Esztergom: A négycsillagos luxushotel éttermében ízletes reggeliket és vacsorákat szolgálnak fel a vendégeknek. A hazai ízek és nemzetközi trendek friss, széles kínálata vár Benneteket. Látványkonyhájukba betekintést nyerhettek, sőt glutén- és laktózmentes ételekkel is szolgálnak. A hotel lobby bárjában exkluzív környezetben, gyümölcsökkel teli mennyei limonádéval, frissen őrölt kávéval, különleges teaválasztékkal és prémium cseh sörökkel várnak. Minden héten egy alkalommal élőzenés esten is részt vehettek! A karácsonyi-szilveszteri időszakra pedig különleges akciókkal készülnek.
+1: A Michelin-csillagos étterem
42 Restaurant: A Széchenyi téren található 42 Restaurant az ország egyik legjobb étterme, amely a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz TOP10-es listájának biztos szereplője, sőt november elején kiérdemelte a Michelin-csillagot is. Náluk kétféle – „Ahogy a világot látjuk”, valamint „Tradíció és innováció” – 5 és 7 fogásos menü közül választhattok, na meg a világ minőségi kínálatának legjobb borait és pezsgőit is behűtik Nektek. Ők azt vallják, hogy a világ aktuális rezdüléseire leginkább érzékenyek és te ezekből vihetsz magaddal egy darabot. Ha igazi minőségre és exkluzivitásra vágytok, náluk a helyetek!




