Labdarúgó-Európa-bajnokság közvetítés

Veled szurkol Esztergom 2024. június 14. és július 14. között! Egy hónapon keresztül óriási, 40 négyzetméteres LED falon követhetitek a labdarúgó-Európa-bajnokság összes mérkőzését a Széchenyi téren. A hatalmas szurkolói zónában babzsákokról és sörpadokról élvezhetitek a meccseket, sőt, a bajnokság ideje alatt programokkal és meglepetés vendégekkel is készülünk. A jó hangulatot a helyszínen kapható kézműves csapolt sörökkel, koktélokkal, üdítőkkel, ételekkel, valamint ropogtatni valókkal fokozhatjátok.

A szurkolói zóna mindenki számára INGYENESEN látogatható! „Aréna a város szívében: Veled szurkol Esztergom!”

Az alábbi menüpontokra kattintva további részleteket tudhattok meg a helyszínről és programokról!

DÖNTŐ

Július 14. vasárnap
21:00 Spanyolország – Anglia

A labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt egy-egy játékkal, beszélgetésekkel és moziestekkel is készülünk, hogy a mérkőzések közötti szünnapok alkalmával is feldobjuk az arénát a város szívében. A programokon való részvétel ingyenes!

Programok:

• Június 15. szombat, 14:00-14:30 – Beszélgetés Dudás Ádám labdarúgóval (korábbi utánpótlás Európa válogatott, U20-as világbajnoki bronzérmes).

• Június 19. szerda, 17:00-17:30 – Beszélgetés Priskin Tamás labdarúgóval (korábbi magyar válogatott).

• Június 28. péntek, 16:00-18:00 – Játékkonzollal a LED falon! (Regisztrációhoz kötött, regisztráció: https://forms.gle/h28SPRFSZ3Gj7Kew6)

• Június 28. péntek, 19.00-21.00 – Quiz Legal (kvízjáték).

• Július 12. péntek, 19:00-19:30 – Beszélgetés Rakonczay Gábor evezőssel (kétszeres Guinness világrekorder és hatszoros óceánátkelő hajós).

• Július 13. szombat, 19.00-21.00 – Quiz Legal (kvízjáték).

TérMozi:

Július 3. szerda

• 17:00 – L’ecsó (amerikai animációs filmvígjáték).

• 19:30 – Vegyél el (amerikai romantikus zenés filmvígjáték).

Július 7. vasárnap

• 18:00 – Macskafogó (magyar–német–kanadai animációs bűnügyi filmvígjáték).

• 20:00 – Sose halunk meg (magyar filmvígjáték-dráma).

Július 11. csütörtök

• 17:00 – Így neveld a sárkányod (amerikai animációs film).

• 19:30 – Mamma Mia (brit-amerikai romantikus zenés filmvígjáték).

Július 12. péntek

• 20:00 – Csillag születik (amerikai zenés film).

A Macskafogó és a Sose halunk meg című filmalkotásokat a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. biztosítja.

A szurkolás alatt hamar megjön az étvágy, és a szomjat is kell oltani valamivel. Erről az arénában négy gasztronómiai egység gondoskodik.

A Széchenyi téri rendezvények visszatérő szereplője, a Pálinka Patika, csapolt sörrel, minőségi röviditalokkal, valamint ízletes sültkolbásszal és hot doggal várja a szurkolókat.

Az egyik kedvenc koncerthelyszín, a Sportalsó, a szurkoláshoz elengedhetetlen csapolt sörrel, rövid italokkal és kiváló long drinkekkel készül.

 A BeerLegal Európa legjobb kézműves söreit – Erdinger Weissbräu, Bernards Premium Lager, Szent András Berliner Weisse Rózsi, Bitburger Premium Pils, Bakalár alkoholmentes – csapolja nektek a meccsek alatt, prémium röviditalokkal kiegészítve. A tőlük megszokott minőségű hamburgerek mellett pedig nachos-t és perecet is kérhettek!

A BorYou a szurkolói társaságoknak borokkal, borkoktélokkal, míg a családoknak üdítővel, limonádéval, valamint palacsintával és fagyival készül!

 

Szurkolói zóna a bajnokság ideje alatt a Széchenyi téren:

NYITVATARTÁS

A szurkolói zóna ingyenesen látogatható, melyet a mérkőzések előtt egy órával nyitunk meg, majd a mérkőzések után egy órával zárjuk.

FELVÉTELEK

A rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel készül a Polgári Törvénykönyvben meghatározott nyilvános közéleti szereplésre és tömegfelvételre vonatkozó rendelkezések szerint. A kép-, hang- és videófelvétel felhasználása térben, időben, és felhasználási módban korlátlan.

MEGKÖZELÍTÉS

Személyautó

Komárom irányából a 10-es úton kell haladni, majd Tátnál az Öreg Halász Étterem és Fogadónál a 117-es útra kell hajtani, amelyről az Esztergomba vezető 11-es főútra kell rátérni. Itt a Hősök terei körforgalomnál a Kossuth Lajos utcán keresztül közelíthető meg a belváros.

Budapestről a 10-es úton haladva, a Kesztölci elágazásnál kell letérni a 117-es útra, majd az OMV benzinkútnál található körforgalomtól a Dorogi úton kell haladni a belvárosig. Visegrád irányából a 11-es számú főút egészen a belvárosig vezet.

PARKOLÁS: Ingyenesen parkolni a Prímás-szigeten található sportcsarnok melletti Zöld parkolóban lehetséges. Innen pár perces sétával érhető el a rendezvény helyszíne, a Széchenyi tér.

Közösségi közlekedés

Budapest, Nyugati pályaudvarról menetrend szerint minden óra 21 és 51 perckor indulnak vonatok Esztergomba. Szintén Budapestről, az Árpád híd autóbusz-állomásról hétköznap fél óránként, míg hétvégén óránként közlekednek a 800-as számú autóbuszok Esztergomba a vasútállomás mellett található autóbusz-állomásra.

A vasútállomásról az A, B, C, D, E jelű helyijáratok egyikével az „Arany János utca”, vagy a „Rákóczi tér” megállóhelyig kell utazni, ahonnan egy perces sétával közelíthető meg a rendezvény helyszíne. Egyes helyközi autóbuszok a belváros irányába is közlekednek. Itt szintén az előbb említett megállóhelyek egyikén javasoljuk a leszállást.

https://menetrendek.hu/Az utazás megtervezéséhez ajánljuk a menetrendek.hu weboldalt, és a hozzá tartozó Menetrendek alkalmazást!

Akadálymentesítés

A rendezvény helyszíne akadálymentesített.

Megszakítás