5 napos kikapcsolódás 2 nap szabival

Április végén érkezik Esztergom legjobban várt tavaszi programsorozata, melynek része lesz az Akkor és Most Jármű Expo, a Zenei Fesztivál, a Lampionos Hajós Felvonulás és az Esztergom Nap. Az 5 napot felölelő eseményekre most elegendő két nap szabadságot kivennetek, az április 29-ét és 30-át. Mutatjuk, milyen fantasztikus programok várnak Magyarország első városában!

Akkor és Most Jármű Expo, Zenei Fesztivál

Április 27-28. között immár hetedik alkalommal rendezik meg az Akkor és Most Jármű Expot a Rugby Club területén, ahol a jelen és a múlt két- és négykerekű járművei mellett minden korosztálynak szóló szórakoztató programok és egy 100 éves időszakot felölelő rádió, fotó és filmtechnikai eszközök ipartörténeti tárlat is a kiállítás része lesz. A kísérőprogramok között kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató játékok, táncbemutatók és koncertek váltják egymást. Szombaton 16 órakor a Matolcsi Acoustic Band, 20.30-kor pedig a Ladánybene27 lép fel a színpadon. Vasárnap 15.30-kor Filip Gyuri és Barátai szórakoztatják a közönséget, míg 18 órakor Radics Gigi ad nagykoncertet.

Lampionos Hajós Felvonulás

Április 30-án, kedden 16 órától a food truck-okkal övezett Kis-Duna sétányon és a József Attila téren folytatódik a programsorozat. A félnapos program keretében INGYENES fotós workshopokkal várják a fényképezés szerelmeseit, sőt, az OM System jóvoltából lehetőség lesz megtekinteni és kipróbálni az Olympus márka teljes palettáját is. A családokat természettel kapcsolatos programokkal és játékokkal várják, de kitelepül a Kresztergom Park is, ahol a legkisebb elektromos kisautókon élhetik át a vezetés élményét. 20.30-kor pedig Szujó Zoltán vezetésével felállnak a rajtvonalhoz a kreatív elemekkel és színes fényekkel feldíszített hajók, hogy aztán zenei aláfestés mellett végig csordogáljanak a Kis-Dunán. Zárásként 22 órakor az Anna and The Barbies koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a Rugby Club területén.

Esztergom Nap

Május 1-jén, szerdán rendezik meg az Esztergom Napot a Széchenyi téren, ahol már délelőtt 11 órától légvárral, bohóccal, arcfestéssel, csillámtetoválással és selfie zoommal várják az érdeklődőket. A színpadon 16 órakor először az Apacuka Zenekar produkciójával várják a családokat, majd 18 órakor a Tűzkerék xT ad koncertet, végül pedig 20 órától a fiatalok kedvence, a Wellhello lép fel. Ugyanezen a napon 10 és 18 óra között a Bíróréti Állatsimogatóban is majálist szerveznek, ahol állatsimogatóval, hüllőbemutatóval és arcfestéssel készülnek.

Kiegészítő programként ajánljuk még az április 27. és 29. között megrendezendő „Backyard Ultra Esztergom 2024” című háromnapos ultrafutó versenyt, ahol több mint 20 magyar világranglistás backyardista is részt vesz. Az embert próbáló verseny résztvevőinek a Franka-pálya és a Kossuth híd között szurkolhatnak majd az érdeklődők.

Szállás

A programsorozat idejére a szállásadók is készülnek. A Grand Hotel Esztergom és a Portobello Wellness & Yacht Hotel több csomagajánlatot kínál, sőt, vendégeik ingyenesen látogathatják a város impozáns élményfürdőjét, az Aquasziget Esztergomot. Továbbá szálláshelyként ajánljuk még a Hotel Adalbert Szent Tamás és Szent György házát, melyek szintén a rendezvények közelében helyezkednek el. A szállásadók többségénél a vendégek Visit Esztergom kuponfüzetet is kérhetnek, ami által kedvezményesen fedezhetik fel Esztergom értékeit.

Esztergom tavasszal is tárt karokkal vár!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

35 éves az Esztergomi Várszínház

Június 26-án indítja jubileumi nyári évadát az Esztergomi Várszínház. A 35. évforduló alkalmából sok meglepetéssel, visszatérő művészekkel, hazai és határon túli teátrumokkal, sőt, még egy Várszínházról szóló könyvvel is készülnek. Érkezik Bogányi Gergely, Pindroch Csaba és Verebes Linda, műsorra kerül hármas

Tovább olvasom »
Megszakítás