Bárány Napokat tartanak a Mediterraneo Étteremben

A tavaszi Bárány Napokat március 31-én és április 1-jén hirdetik meg országszerte. Az idei akcióhoz mintegy negyven étterem csatlakozott, köztük az esztergomi Mediterraneo Étterem is!

A Juh Terméktanács az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban nagy erőkkel dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozícionálásán.  A tavalyi év nagy sikere miatt, ebben az évben is kétszer rendezik meg – tavasszal és ősszel – a Bárány Napokat, amely során a közreműködő éttermek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek igazi ínyenc élményt kapjanak a bárányhúsos ételek fogyasztásakor.

A Bárány Napok egy kiváló lehetőség, hogy a fogyasztók megismerjék a bárányhúsból készült ételek széles kínálatát, és hogy a gasztronómiai élmény mellett az egészséges táplálkozás előnyeit is élvezhessék. Szeretnék a programokkal elérni a juh- és bárányhús fogyasztásának növelését azok körében, akik korábban nagyon ritkán vagy soha nem fogyasztottak ilyen terméket. Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták közé tartozik, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

Decsi Attila, a Mediterraneo Étterem tulajdonosa elmondta, hogy ők évek óta rendszeresen csatlakoznak ehhez az akcióhoz. Március 31. és április 1. között tárkonyos bárányragu levessel, barna sörben pácolt báránycsülök hordóburgonyával és grill zöldségekkel, vörösboros bárányragu burgonyafánkkal, valamint zöldségágyon sült báránycomb és juhtúróval töltött burgonyával készülnek a kedves vendégeknek!

A kampányban résztvevő további éttermek listája ide kattintva érhető el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Megelevenedik a középkor a VII. Fékomadta fesztiválon

A középkor világába kalauzolja a látogatókat a VII. Fékomadta fesztivál, amely október 9–11. között várja a közönséget. A rendezvény az elmúlt években Zsámbékon vált hagyománnyá, idén azonban először Esztergom is bekapcsolódik a programokhoz, valamint a „Királyok útja” teljesítménytúra résztvevői révén

Tovább olvasom »

Felhívás: kézműves árusok jelentkezését várjuk

2025-ben is megrendezésre kerül az Esztergomi Adventi Vásár a Széchenyi téren, mely az idei évben is jégpályával egészül ki. Az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. jelentkezést hirdet a vásáron való részvételre, ehhez várjuk kézművesek, népművészek, iparművészek, innovatív alkotók és kézműves élelmiszer

Tovább olvasom »

Hídünnep – 130 éves a Mária Valéria híd

Ősszel ismét fényárba borul a Duna két partját összekötő Mária Valéria híd: Esztergom és Párkány háromnapos fesztivállal ünnepli a 130 éves ikonikus átkelőt, melynek keretében különleges programokkal várják a látogatókat. Az 1895-ben épült Mária Valéria hidat az első és a

Tovább olvasom »
Megszakítás