Bárány Napokat tartanak a Mediterraneo Étteremben

A tavaszi Bárány Napokat március 31-én és április 1-jén hirdetik meg országszerte. Az idei akcióhoz mintegy negyven étterem csatlakozott, köztük az esztergomi Mediterraneo Étterem is!

A Juh Terméktanács az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban nagy erőkkel dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozícionálásán.  A tavalyi év nagy sikere miatt, ebben az évben is kétszer rendezik meg – tavasszal és ősszel – a Bárány Napokat, amely során a közreműködő éttermek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek igazi ínyenc élményt kapjanak a bárányhúsos ételek fogyasztásakor.

A Bárány Napok egy kiváló lehetőség, hogy a fogyasztók megismerjék a bárányhúsból készült ételek széles kínálatát, és hogy a gasztronómiai élmény mellett az egészséges táplálkozás előnyeit is élvezhessék. Szeretnék a programokkal elérni a juh- és bárányhús fogyasztásának növelését azok körében, akik korábban nagyon ritkán vagy soha nem fogyasztottak ilyen terméket. Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták közé tartozik, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

Decsi Attila, a Mediterraneo Étterem tulajdonosa elmondta, hogy ők évek óta rendszeresen csatlakoznak ehhez az akcióhoz. Március 31. és április 1. között tárkonyos bárányragu levessel, barna sörben pácolt báránycsülök hordóburgonyával és grill zöldségekkel, vörösboros bárányragu burgonyafánkkal, valamint zöldségágyon sült báránycomb és juhtúróval töltött burgonyával készülnek a kedves vendégeknek!

A kampányban résztvevő további éttermek listája ide kattintva érhető el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Ismerjétek meg a Kis-Strázsa-hegyet!

Tavaly nyáron újjászületett a Kis-Strázsa-hegy és környéke, ahol valaha katonai gyakorlótér és hadifogolytábor is működött. A Látóhegyi út mellett található Kis-Strázsa-hegy ma a gyepes élőhelyek egyik értékes képviselője, amit nyitott könyvként mesél arról, hogyan éled újjá a természet. Úticélnak kimondottan

Tovább olvasom »

Állj deszkára a vadregényes Kis-Dunán!

Hagyd hátra a stresszel teli hétköznapokat, és állj deszkára a Kis-Dunán! A folyó enyhe sodrása, a nap sugarai ahogy megcsillannak a víz felszínén, a körülölelő természet, kiváló kombináció egy igazán különleges hétvégi programhoz. A vadregényes Kis-Duna és a Prímás-sziget tökéletes

Tovább olvasom »
Megszakítás