Esztergomban nyitott meg Magyarország első ötcsillagos panziója

Az exkluzív vendéglátóhely H11 Rooms Panzió néven nyitotta meg kapuit a Dunakanyar fővárosában, a Hősök tere 11. szám alatt. A teljesen automatizált folyamatoknak és modern eszközöknek köszönhetően az okospanzió vendégei akár a recepció kihagyásával is bejuthatnak a szálláshely területére és szobájukba.

Marosi Gergőtől, a beruházó cég projektmenedzserétől megtudtuk, hogy az ország első ötcsillagos okospanziójába kóddal, kártyával vagy mobilalkalmazással is bejuthatnak a vendégek, miután online lefoglalták és kifizették a szálláshelyüket. Sőt, bluetooth-on és wifi-n keresztül a TMRW Hotels applikációval még a szobák hűtését, fűtését és áramellátását is kapcsolhatják, szabályozhatják.

A panzió kivitelezésekor az elsődleges cél az energiahatékonyság volt, ezért a szobák érzékelőkkel vannak felszerelve, tehát ha valaki elhagyja a szálláshelyét napközben és véletlen a klímát bekapcsolva felejtette, akkor egy idő után – amennyiben a szenzorok mozgást nem érzékelnek – automatikusan lekapcsol. Így működik a szellőztetés is, ha az ablakokat kinyitják, akkor szintén lekapcsol nyáron a klimatizáló eszköz. „A különböző emberi szokások alapján egy algoritmust hoztunk létre a panzió energiahatékony működése érdekében, melyet a valós emberi körülmények alapján fejlesztünk majd tovább” – mondta Marosi Gergő, majd hozzátette: a tetőn található napelemek is az energiahatékonyságot szolgálják, amiket már tavaly júniusban elhelyeztek, így fél év alatt több mint 10 MW/h energiát termeltek a hálózatra. A gépházban található szünetmentes tápegység az egész épület háttérinformatikai rendszerét képes ellátni, így egy áramszünet esetén is biztosítani tudják a be- és kijutást az egyes szobákba.

Az exkluzív panzió több épületegyüttesből áll, az A épületben egy szoba és egy lakosztály található, míg a B épületben 4 szoba, melyből egy teljesen akadálymentesített. Kisállatbarát szálláshely, így adott esetben a kis kedvencet sem kell otthon hagynia a vendégnek. A modern szobák mindegyikéhez saját fürdőszoba, minibár, széf, tv és internetelérés is tartozik. Egyes szobákból a Szent Anna-templomra, míg a konditeremből a Bazilikára nyílik kilátás. Az épületegyüttesben a szobák mellett recepció, étkező és konditerem is található, sőt a teraszon egy jakuzzi is helyet kapott, amely mellé hamarosan egy szauna is érkezik. Továbbá energiabarát-hely részeként egy elektromosautó-töltő is helyet kapott a zárt parkolóban. A szállás mellé jelenleg „büféreggeli” igényelhető.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program által támogatott, a modern kor követelményeinek minden tekintetben megfelelő impozáns szálláshely 5 csillagos minősítést kapott, ez azért is érdekes, mert habár egy ideje a panziók is szerezhetnek csillagokat, sokan ezt még nem vették igénybe. Megnéztük a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület panziók kategorizálásáról szóló táblázatát, amiben szerepelnek azok a kritériumok, amelyek alapján a panziók besorolása 1* – 5* között történik. Az öt csillaghoz például olyan feltételeknek is meg kell felelni, hogy a szobákban legyen fürdőköpeny, papucs, párnaválaszték, vállfa, széf, varrókészlet, cipőkanál, kozmetikai tükör vagy éppen vasalóállvány. Egyébként az országban szintén Esztergomban kapott még egy panzió ötcsillagos minősítést, a Mediterraneo Luxury Room, ami várhatóan tavasszal nyitja meg a kapuit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Ismerjétek meg a Kis-Strázsa-hegyet!

Tavaly nyáron újjászületett a Kis-Strázsa-hegy és környéke, ahol valaha katonai gyakorlótér és hadifogolytábor is működött. A Látóhegyi út mellett található Kis-Strázsa-hegy ma a gyepes élőhelyek egyik értékes képviselője, amit nyitott könyvként mesél arról, hogyan éled újjá a természet. Úticélnak kimondottan

Tovább olvasom »

Állj deszkára a vadregényes Kis-Dunán!

Hagyd hátra a stresszel teli hétköznapokat, és állj deszkára a Kis-Dunán! A folyó enyhe sodrása, a nap sugarai ahogy megcsillannak a víz felszínén, a körülölelő természet, kiváló kombináció egy igazán különleges hétvégi programhoz. A vadregényes Kis-Duna és a Prímás-sziget tökéletes

Tovább olvasom »
Megszakítás