Fedezd fel kisbusszal, kisvonattal vagy kerékpárral Esztergomot!

Esztergomba látogatsz? Érkezz közösségi közlekedéssel, vagy autóddal parkolj le a városban, majd barangold be Magyarország első városát elektromos kisbusszal, gumikerekes kisvonattal vagy kerékpárral. Mutatjuk a részleteket!

Amennyiben közösségi közlekedéssel érkezel Esztergomba, szállj le a vasútállomáson és helyi járattal látogass el a belvárosba (egyes helyközi autóbuszok a belvárosig is közlekednek). Ha pedig autóval érkezel, ajánljuk az ingyenes parkolási lehetőségek közül a Zöld Parkolót (Prímás-sziget), a Szent Adalbert Központ előtti parkolót (Várhegy), illetve az Esztergomi Piacnál és a McDonald’s-nál található Simor János utcai parkolót (ezt egy óráig használhatod díjmentesen). Ezután nincs más teendőd, mint az alábbi közlekedési eszközök egyikére felpattanni és felfedezni Esztergomot!

Visit E-Busz

Látogasd meg elektromos kisbusszal Esztergom turisztikailag frekventált pontjait. A 22 férőhelyes Visit E-Busz járatai Hop-On Hop-Off jelleggel kötik össze Esztergom belvárosát és a Várhegy környékét, májusban csütörtöktől vasárnapig, míg júniustól hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között. A körjárat 10 állomáson áll meg, a Várhegyen található Tourinform Ponttól 20 percenként indul és érinti a Mindszenty teret, az Aquasziget Élményfürdőt, az Esztergomi Hajóállomást, a Grand Hotel Esztergomot, a Széchenyi teret, az Esztergomi Piacot, a Szent Tamás-hegyet, valamint az Esztergomi Bazilikát. A közlekedési szolgáltatás napi-, illetve vonaljeggyel vehető igénybe, melyet a Tourinform Ponton (Várhegy), a Tourinform Irodában (Széchenyi tér), a Visit Esztergom Shopban (Aquasziget), a város több szálláshelyén, valamint online az esztergomijegyek.hu oldalon, továbbá a járaton a jegykezelőnél válthatsz meg. A napijegy ára 4.000 Ft (gyermek 3.000 Ft), míg az egy útra szóló vonaljegy ára 2.000 Ft (gyermek 1.500 Ft). Esztergomi lakcímkártyával a napijegy 1.000 Ft-os áron váltható meg.

Esztergomi Városnéző Kisvonat

A gumikerekes kisvonat nemcsak a gyerekek kedvenc közlekedési eszköze, hiszen a felnőtteknek is hatalmas élményt nyújt városnézés szempontjából. Az Esztergomi Városnéző Kisvonat közel 20 éve működik a településen és szolgálja ki az ide látogató turistákat. A vonatok megjelenésükben eltérnek a többi dottótól, hiszen tágasabbak, piros-fekete színük pedig a régi gőzmozdonyok és kocsik látványvilágát idézik. A járatok iskolai szüneten kívül pénteken, szombaton és vasárnap, míg iskolai szünetben hétfő kivételével minden nap óránként indulnak az Esztergomi Bazilika főbejárata elől, majd Párkány érintésével ugyanide érkeznek vissza, így a Duna mindkét oldaláról megcsodálhatod a térséget. Továbbá az utat navigáció alapú idegenvezetés – magyar, angol, vagy német nyelven – is színesíti. Egy körjárat menetideje körülbelül 30 perc. Az egy útra szóló jegy ára 2-16 éves korig 1.500 Ft, míg 16 éves kortól 2.000 Ft (2 éves kor alatt ingyenes). A jegyet a Tourinform Ponton (Várhegy), a Tourinform Irodában (Széchenyi tér), a Visit Esztergom Shopban (Aquasziget), valamint a „mozdonyvezetőnél” vásárolhatod meg! További információ és az aktuális menetrend a Esztergom Kisvonat honlapján és Facebook oldalán érhető el!

Mária Valéria Bike

Talán az egyik legszabadabb közlekedési forma a kerékpározás, ami kellemes időben igazán csodálatos élményt nyújt. Fedezd fel kétkeréken Esztergomot, melyhez a Mária Valéria Bike lesz a segítségedre. Az MV Bike Esztergomot és Párkányt összekötő, határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer, ahol elektromos rásegítésű, illetve hagyományos kerékpárt is bérelhetsz. A kerékpárok 15 esztergomi és 6 párkányi állomáson érhetők el. A bérelt kerékpárt bármelyik dokkolóból kiveheted és ugyanoda, vagy egy másik, tetszőleges állomáson teheted vissza. Kölcsönözni alkalmi felhasználóként vagy bérlettel lehet. Éves, féléves és havi bérletet az alábbi értékesítési pontokon vásárolhatsz. A 24, 72, illetve 168 órás jegyet pedig online válthatod meg. Ehhez nem kell mást tenned mint regisztrálni a www.mariavaleriabike.eu oldalon, megvásárolnod (bankkártyával) a kívánt jegytípust, a kapott PIN kódot beírni az adott állomáson található automatába, majd miután kiválasztottál egy kerékpárt a dokkolóból elindulnod! A 24 órás jegy ára 400Ft/1,3€, a 72 órás 1.000Ft/3€, míg a 168 órás 1.500Ft/5€. A kölcsönzés díja minden megkezdett fél órára 200 Ft/0,5€. Az első fél órában a hagyományos bringával ingyen tekerhetsz. Ne lepődj meg: a rendszer a 24 órás jegynél 5.000, míg a 72 és 168 órás jegynél 10.000 forintot zárol a számládon. Ebből az összegből vonják le a jegy és a kerékpár használat díját, a fennmaradó egyenleget a kölcsönzés után visszakapod.

Sikerült eldöntened, hogy melyik közlekedési eszközzel fedeznéd fel Esztergomot? Akkor látogass el Magyarország első városába! Esztergom tárt karokkal vár!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Telihold Sporthétvége Esztergomban

Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület kezdeményezésére első alkalommal szerveznek Telihold Sporthétvégét Magyarország első városában július 20. és 21. között. A megmérettetésen a futás mellett a kerékpározás, úszás és evezés lesz főszerepben. Aki pedig mind a négy sportágban részt vesz, az

Tovább olvasom »

Tizennégy helyszínre látogattunk el a Múzeumok Éjszakáján

Idén is több ezren vettek részt a Múzeumok Éjszakája – Esztergom fantasztikus programjain. A kiállítóhelyek közötti közlekedést városnéző kisvonat és elektromos autóbuszok segítették. Mutatjuk, milyen élményekkel lettünk gazdagabbak. Miután felvettük a Múzeumok Éjszakájára szóló karszalagunkat, az Esztergomi Vármúzeumba vezetett az

Tovább olvasom »

Augusztus 1-jén érkezik az MCC Feszt

Augusztus 1. és 3. között negyedik alkalommal rendezik meg az MCC Fesztet Esztergomban. Tavaly összesen 47 ezer látogatót vonzott a fesztivál, akik 120 színpadi programmal, 250 szakmai előadóval és 100 kiállítóval találkozhattak. Idén még magasabbra teszi a lécet az MCC:

Tovább olvasom »
Megszakítás