Fedezd fel kisbusszal, kisvonattal vagy kerékpárral Esztergomot!

Esztergomba látogatsz? Érkezz közösségi közlekedéssel, vagy autóddal parkolj le a városban, majd barangold be Magyarország első városát elektromos kisbusszal, gumikerekes kisvonattal vagy kerékpárral. Mutatjuk a részleteket!

Amennyiben közösségi közlekedéssel érkezel Esztergomba, szállj le a vasútállomáson és helyi járattal látogass el a belvárosba (egyes helyközi autóbuszok a belvárosig is közlekednek). Ha pedig autóval érkezel, ajánljuk az ingyenes parkolási lehetőségek közül a Zöld Parkolót (Prímás-sziget), a Szent Adalbert Központ előtti parkolót (Várhegy), illetve az Esztergomi Piacnál és a McDonald’s-nál található Simor János utcai parkolót (ezt egy óráig használhatod díjmentesen). Ezután nincs más teendőd, mint az alábbi közlekedési eszközök egyikére felpattanni és felfedezni Esztergomot!

Visit E-Busz

Látogasd meg elektromos kisbusszal Esztergom turisztikailag frekventált pontjait. A 22 férőhelyes Visit E-Busz járatai Hop-On Hop-Off jelleggel kötik össze Esztergom belvárosát és a Várhegy környékét, májusban csütörtöktől vasárnapig, míg júniustól hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között. A körjárat 10 állomáson áll meg, a Várhegyen található Tourinform Ponttól 20 percenként indul és érinti a Mindszenty teret, az Aquasziget Élményfürdőt, az Esztergomi Hajóállomást, a Grand Hotel Esztergomot, a Széchenyi teret, az Esztergomi Piacot, a Szent Tamás-hegyet, valamint az Esztergomi Bazilikát. A közlekedési szolgáltatás napi-, illetve vonaljeggyel vehető igénybe, melyet a Tourinform Ponton (Várhegy), a Tourinform Irodában (Széchenyi tér), a Visit Esztergom Shopban (Aquasziget), a város több szálláshelyén, valamint online az esztergomijegyek.hu oldalon, továbbá a járaton a jegykezelőnél válthatsz meg. A napijegy ára 4.000 Ft (gyermek 3.000 Ft), míg az egy útra szóló vonaljegy ára 2.000 Ft (gyermek 1.500 Ft). Esztergomi lakcímkártyával a napijegy 1.000 Ft-os áron váltható meg.

Esztergomi Városnéző Kisvonat

A gumikerekes kisvonat nemcsak a gyerekek kedvenc közlekedési eszköze, hiszen a felnőtteknek is hatalmas élményt nyújt városnézés szempontjából. Az Esztergomi Városnéző Kisvonat közel 20 éve működik a településen és szolgálja ki az ide látogató turistákat. A vonatok megjelenésükben eltérnek a többi dottótól, hiszen tágasabbak, piros-fekete színük pedig a régi gőzmozdonyok és kocsik látványvilágát idézik. A járatok iskolai szüneten kívül pénteken, szombaton és vasárnap, míg iskolai szünetben hétfő kivételével minden nap óránként indulnak az Esztergomi Bazilika főbejárata elől, majd Párkány érintésével ugyanide érkeznek vissza, így a Duna mindkét oldaláról megcsodálhatod a térséget. Továbbá az utat navigáció alapú idegenvezetés – magyar, angol, vagy német nyelven – is színesíti. Egy körjárat menetideje körülbelül 30 perc. Az egy útra szóló jegy ára 2-16 éves korig 1.500 Ft, míg 16 éves kortól 2.000 Ft (2 éves kor alatt ingyenes). A jegyet a Tourinform Ponton (Várhegy), a Tourinform Irodában (Széchenyi tér), a Visit Esztergom Shopban (Aquasziget), valamint a „mozdonyvezetőnél” vásárolhatod meg! További információ és az aktuális menetrend a Esztergom Kisvonat honlapján és Facebook oldalán érhető el!

Mária Valéria Bike

Talán az egyik legszabadabb közlekedési forma a kerékpározás, ami kellemes időben igazán csodálatos élményt nyújt. Fedezd fel kétkeréken Esztergomot, melyhez a Mária Valéria Bike lesz a segítségedre. Az MV Bike Esztergomot és Párkányt összekötő, határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer, ahol elektromos rásegítésű, illetve hagyományos kerékpárt is bérelhetsz. A kerékpárok 15 esztergomi és 6 párkányi állomáson érhetők el. A bérelt kerékpárt bármelyik dokkolóból kiveheted és ugyanoda, vagy egy másik, tetszőleges állomáson teheted vissza. Kölcsönözni alkalmi felhasználóként vagy bérlettel lehet. Éves, féléves és havi bérletet az alábbi értékesítési pontokon vásárolhatsz. A 24, 72, illetve 168 órás jegyet pedig online válthatod meg. Ehhez nem kell mást tenned mint regisztrálni a www.mariavaleriabike.eu oldalon, megvásárolnod (bankkártyával) a kívánt jegytípust, a kapott PIN kódot beírni az adott állomáson található automatába, majd miután kiválasztottál egy kerékpárt a dokkolóból elindulnod! A 24 órás jegy ára 400Ft/1,3€, a 72 órás 1.000Ft/3€, míg a 168 órás 1.500Ft/5€. A kölcsönzés díja minden megkezdett fél órára 200 Ft/0,5€. Az első fél órában a hagyományos bringával ingyen tekerhetsz. Ne lepődj meg: a rendszer a 24 órás jegynél 5.000, míg a 72 és 168 órás jegynél 10.000 forintot zárol a számládon. Ebből az összegből vonják le a jegy és a kerékpár használat díját, a fennmaradó egyenleget a kölcsönzés után visszakapod.

Sikerült eldöntened, hogy melyik közlekedési eszközzel fedeznéd fel Esztergomot? Akkor látogass el Magyarország első városába! Esztergom tárt karokkal vár!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

35 éves az Esztergomi Várszínház

Június 26-án indítja jubileumi nyári évadát az Esztergomi Várszínház. A 35. évforduló alkalmából sok meglepetéssel, visszatérő művészekkel, hazai és határon túli teátrumokkal, sőt, még egy Várszínházról szóló könyvvel is készülnek. Érkezik Bogányi Gergely, Pindroch Csaba és Verebes Linda, műsorra kerül hármas

Tovább olvasom »
Megszakítás