Gyermeknapi programok Esztergomban

Május 25-én és 26-án a legszuperebb gyermeknapi programokkal várunk Magyarország első városában! Sőt, Halász Judit és Gryllus Vilmos is velünk tart! Mutatjuk a részleteket!

Énekelj Gryllus Vilmossal!

Az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány, a Helischer József Városi Könyvtár és a Szentgyörgymezői Olvasókör szombaton 10 órától gyereknapot szervez a Mesekuckó Játszótéren. Gryllus Vilmos koncerttel, sok izgalmas feladattal, mezítlábas parkkal, népi játékokkal, bütyköldével és mini étteremmel várják a családokat. Sőt, 10 és 18 óra között a Mesekuckó Játszótér épületében az Esztergomi Vasútmodellező Klub bemutatót tart a gyerkőcöknek. Az eseményre a belépés ingyenes!

Koncertezz Halász Judittal!

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata vasárnap 10 órától rendezi meg a városi gyereknapot az Erzsébet parkban, ahol pónilovaglással, csillámtetoválással, arcfestéssel, légvárral, elektromos kisautókkal, tornával és mesékkel várják a kicsiket és a nagyokat. Az idei gyereknap sztárfellépője 16 órakor Halász Judit lesz! A rendezvény ingyenesen látogatható! Ugyanezen a napon reggel 7.30-tól a horgászat szerelmeseit a búbánatvölgyi Kerek-tónál várják, ahol a legkisebbek horgászverseny keretében mutathatják meg pecabotos tehetségüket!

Csobbanj Esztergom fürdőiben!

Az Aquaszigeten vasárnap 9 órától egy nagy gyermeknapi csobbanásra várják a lurkókat, ügyességi vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal, kaméleon simogatással és csillámtetoválással fűszerezve. Sőt, 17.30-tól még bulit is szerveznek a gyerekeknek! Ezen a különleges napon minden gyerkőc-vendéget ajándékkal lepnek meg, valamint 17 óra után a 14 év alattiak ingyenesen léphetnek be a fürdőbe. Ugyanezen a napon 10 órától a Szent István Strandfürdőben is színes programokkal kedveskednek a gyerekeknek. Légvárral, lufihajtogatással, búvárkodással, SUP-pal, sőt, még ingyenes vattacukorral is készülnek!

A legaranyosabb négylábúak várnak a Bíróréti Állatsimogatóban!

Vasárnap 10 és 18 óra között állatsimogatóval, pónizással, arcfestéssel, trambulinnal, óriási homokozóval, kötélhúzással, lengőtekével és focival várják a gyerekeket a Bíróréti Állatsimogatóban. Sőt, gyermekrajzpályázatot is hirdetnek „Bíróréti állatsimogatós élményem/kedvenc állatom” témakörben. A rajzokat A4-es méretben személyesen, vagy e-mailben a biroretifarm@gmail.com címre várják az alkotó nevével és lakóhelyével ellátva május 26-án, 18 óráig. Minden alkotást jégkrémmel jutalmaznak, valamint közösségi oldalukon közzéteszik a rajzokat (kérésre névvel ellátva). A legjobb rajzok részleteiből pedig óriási (400×900 cm-es) montázst készítenek az istállójuk homlokzatára.

Tűzoltó leszel s katona!?

Minden kisfiú álma, hogy egyszer tűzoltó lehessen, a Katasztrófavédelem pedig egy napra idén is teljesíti a kívánságukat. A „Nyitott szertárkapuk” eseményhez az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is csatlakozik, melynek keretében vasárnap 10 és 16 óra között a legkisebbeket izgalmas programokkal várják. A gyerekek többek között megismerhetik a tűzoltók tevékenységeit, hétköznapjait, valamint arról is tájékozódhatnak, mi mindent tehetnek saját biztonságuk érdekében. A programon való részvétel ingyenes!

Próbáld ki a piacozást!

Kinőtted, vagy meguntad játékaidat? Vasárnap 7 és 14 óra között Gyermeknapi Kipakoló Vásárt rendeznek az Esztergomi Piacon, ahol a legkisebbek is lehetőséget kapnak arra, hogy szülői kíséret mellett árulhassák a jó állapotú, de már nem használt játékaikat. Ehhez nincs másra szükségük, mint regisztrálni az alábbi elérhetőségek egyikén: info@esztergomipiac.hu, +36 30 0700 166. Természetesen a lurkóknak nem kell fizetni az árusító asztalért! Azok a gyerekek, akik éppen nem árusítanak, kincskereséssel és nyomozós játékkal egybekötött feladatokat oldhatnak meg Schmöltz Margittal!

Lakj jól gyermeknapon!

Az esztergom-kertvárosi Pizza Palában szombaton 11 és 17 óra között ingyenes arcfestéssel és hajfonással hangolódnak a gyermeknapra, vasárnap pedig minden kiskorú vendégüknek ebéd utáni desszerttel kedveskednek (választható: almatorta vanília sodóval, vagy csokipudingos palacsinta). A Farm Esztergom vasárnap 13 és 17 óra között a finom falatok mellett ugróiskolával, célbadobással, arcfestéssel és ajándékkal várja a gyerekeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

35 éves az Esztergomi Várszínház

Június 26-án indítja jubileumi nyári évadát az Esztergomi Várszínház. A 35. évforduló alkalmából sok meglepetéssel, visszatérő művészekkel, hazai és határon túli teátrumokkal, sőt, még egy Várszínházról szóló könyvvel is készülnek. Érkezik Bogányi Gergely, Pindroch Csaba és Verebes Linda, műsorra kerül hármas

Tovább olvasom »
Megszakítás