Háromnapos futóversenyt rendeznek Esztergomban

Az Esztergomi FutóKözösség CsigaFutás Kulturális és Sportegyesület háromnapos ultrafutó versenyt rendez „Backyard Ultra Esztergom 2024” néven április 27. és 29. között. A verseny a Magyar Ultrafutó Liga égisze alatt működő Hungarian Backyard League egyik állomása, amely először látogat el Esztergomba.

A Backyard Ultra egy speciális versenyzési forma, ahol a versenyzőknek egymás után 6.706 métert (hivatalosan 4,167 mérföldet) kell lefutniuk kevesebb mint egy óra alatt, azaz 59 perc 59 másodpercen belül. A verseny az utolsó emberig zajlik.  

Mit is jelent ez? A résztvevők egészen addig vannak versenyben, amíg képesek minden óra megkezdésekor újra beállni a rajtba, és megfutni a 6.706 méteres távot. Az nyer, aki a legvégén egyedül talpon maradva, be tudja fejezni az utolsó, 6.706 méteres távot.

Miért három nap a verseny időtartama? Habár nem mindenki tudja, de Magyarországon populárisnak mondható ez a versenyzési forma, sőt, a magyar futók komoly eredményeket tudnak felmutatni ebben a stílusban. A férfiaknál Fodor Szilárd tartja a rekordot 64 óra / 64 körrel, 429 kilométerrel, míg a nőknél Fűrész Edit 51 óra / 51 körrel, 342 kilométerrel. Tehát vannak sportolók, akik tulajdonképpen alvás nélkül folyamatosan tudnak futni akár több mint 60 órát is. Ezért egy ilyen verseny tervezett időtartama három nap.

Kikkel találkozhatok a versenyen? Az amatőr futók mellett, több mint 20 magyar világranglistás backyardista is részt vesz a versenyen. Fuss együtt a profikkal, vagy a pálya mellett bíztasd őket, hiszen fantasztikus küzdelemben lesz részed!

A Backyard Ultra mellett lesznek fix távok is? Igen, lehet nevezni egyéni és páros Maratonra (6 kör / 40,2 km), Fix 6 órásra, Váltóra (3 fő / 6 óra), valamint 3 órás Minire.

Hol rendezik meg a versenyt? A rajt és a célzóna, illetve a versenyközpont a Franka-pályán lesz kialakítva. Az útvonal pedig a Kis-Duna mellett halad végig a Szent Erzsébet hídtól a Gesztenye fasoron keresztül a Kossuth hídig. Itt az időmérő és a fordítópont érintése után a versenyzők visszatérnek a célzónába, hogy újból és újból teljesítsék a köröket az utolsó emberig.

Meddig lehet nevezni? A nevezéseket 2024. április 20-ig fogadják. Nevezni IDE KATTINTVA lehet!

További részleteket egyesület honlapján, illetve a Facebook eseménynél találtok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

35 éves az Esztergomi Várszínház

Június 26-án indítja jubileumi nyári évadát az Esztergomi Várszínház. A 35. évforduló alkalmából sok meglepetéssel, visszatérő művészekkel, hazai és határon túli teátrumokkal, sőt, még egy Várszínházról szóló könyvvel is készülnek. Érkezik Bogányi Gergely, Pindroch Csaba és Verebes Linda, műsorra kerül hármas

Tovább olvasom »
Megszakítás