Indul a hajós szezon, irány a fedélzet!

Megjött a jó idő és ezzel együtt kezdődik a hajós szezon! A Dunakanyar felfedezése a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt hatalmas élmény. A Mahart PassNave a 2023-as szezonban három különböző járatfajtát kínál Esztergomba, illetve a Dunakanyar további turisztikai jelentőségű településeihez. Mutatjuk hol és mikor szállhattok vízre! Esztergom kihív – Álljatok a rajthoz!

Esztergomi sétahajó járat – élmény az egész családnak!

Két év kihagyás után június 16-tól szeptember 17-ig vehetitek igénybe az 1 órás esztergomi sétahajó járatot, ami minden szombaton és vasárnap 14 órakor indul az esztergomi hajóállomásról és egy nagy kör megtétele után ugyanoda köt ki. Ez egy kimondottan jó program a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt, ne hagyjátok ki! A jegy ára 1.500 Ft/fő. Iskolai szünetben KAJLA útlevéllel, illetve 2 év alatti gyermeknek a hajós utazás regisztrációs jeggyel ingyenes!

Szárnyashajó járatok – Mindössze másfél óra Budapest-Esztergom!

A szárnyashajó járatok április 28-tól október 1-jéig közlekednek Budapest-Vác-Visegrád-Esztergom között. A járat pénteken, szombaton és vasárnap 9.30-kor indul a fővárosi Vigadó térről, ami 11 órára érkezik Esztergomba. A szárnyashajó 17 órakor indul vissza Esztergomból és 18.30-kor köt ki a Vigadó téren. A jegy ára Esztergom-Budapest között 8.000 Ft/fő (2-12 év között 4.000 Ft/fő), retúr esetén 12.000 Ft/fő (2-12 év között 6.000 Ft/fő), 2 éven aluliaknak ingyenes!

Dunakanyar Körjáratok – Csodás panoráma a fedélzetről!

A Dunakanyari Körjárat keretein belül június 16-tól egészen szeptember 17-ig üzemel az Esztergomi Körjárat (Esztergom-Szob-Zebegény-Szob-Esztergom között) amely pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 16 órakor indul az esztergomi hajóállomásról és ugyanoda köt ki 12.20-kor, valamint 18.20-kor. Kiegészítő járatként ajánljuk Visegrádi Körjáratot, amire 11 és 17 órakor szállhatunk át Zebegénynél és folytathatjuk az utunkat Dömös és Nagymaros érintésével Visegrádra. Amennyiben délelőtt szállnátok át a Visegrádi Körjáratra és a vár megnézése után tovább mennétek Szentendrére, akkor a Szentendre-Visegrád Körjárat Visegrádról 17 órakor induló járatát is ajánljuk figyelmetekbe, ami 18.15-kor köt ki Szentendrén. A körjáratokra külön napijegy típusú jegyet lehet váltani, mely a vásárlás napján egész nap érvényes, az aznap induló járatokra, az adott körjáraton. A jegy ára körjáratonként 1.500 Ft/fő. Iskolai szünetben KAJLA útlevéllel, illetve 2 év alatti gyermeknek a hajós utazás regisztrációs jeggyel ingyenes!

Dunakanyar napijegy – egy jeggyel utazhatsz hajóval, vonattal és autóbusszal

A Dunakanyar tágabb térségének elérését teszi egyszerűbbé és olcsóbbá a Dunakanyar napijegy, mellyel akár a fővárosból indulva egy teljes napon át korlátlanul lehet utazni a térségben közlekedő vonatokon és autóbuszokon, valamint egy kiválasztott dunakanyari hajójáraton. A Dunakanyar Napijegy a térképen jelölt vasútvonalakon és autóbuszviszonylatokon közlekedő vonatokon és autóbuszokon korlátlanul, valamint a megjelölt a Dunakanyari Körjáratok egyikén is igénybe vehető (az utas döntheti el, hogy melyik hajójáratot választja). A Dunakanyar napijegyet a MÁV-START csatornáin lehet megvásárolni: vasúti pénztárakban, menetjegyirodákban, jegykiadó automatákból és a MÁV applikációból. A jegykiadó automatákban a „Helyi közlekedés”, az applikációban pedig a „Térségi, városi jegyek” menüpontból érhető el a napijegy. A Dunakanyar napijegy ára 2.499 Ft/fő, 26 éven aluliaknak pedig 1.999 Ft/fő.

Fotók: MAHART PassNave

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

35 éves az Esztergomi Várszínház

Június 26-án indítja jubileumi nyári évadát az Esztergomi Várszínház. A 35. évforduló alkalmából sok meglepetéssel, visszatérő művészekkel, hazai és határon túli teátrumokkal, sőt, még egy Várszínházról szóló könyvvel is készülnek. Érkezik Bogányi Gergely, Pindroch Csaba és Verebes Linda, műsorra kerül hármas

Tovább olvasom »
Megszakítás