Indul a hajós szezon, irány a fedélzet!

Megjött a jó idő és ezzel együtt kezdődik a hajós szezon! A Dunakanyar felfedezése a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt hatalmas élmény. A Mahart PassNave a 2023-as szezonban három különböző járatfajtát kínál Esztergomba, illetve a Dunakanyar további turisztikai jelentőségű településeihez. Mutatjuk hol és mikor szállhattok vízre! Esztergom kihív – Álljatok a rajthoz!

Esztergomi sétahajó járat – élmény az egész családnak!

Két év kihagyás után június 16-tól szeptember 17-ig vehetitek igénybe az 1 órás esztergomi sétahajó járatot, ami minden szombaton és vasárnap 14 órakor indul az esztergomi hajóállomásról és egy nagy kör megtétele után ugyanoda köt ki. Ez egy kimondottan jó program a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt, ne hagyjátok ki! A jegy ára 1.500 Ft/fő. Iskolai szünetben KAJLA útlevéllel, illetve 2 év alatti gyermeknek a hajós utazás regisztrációs jeggyel ingyenes!

Szárnyashajó járatok – Mindössze másfél óra Budapest-Esztergom!

A szárnyashajó járatok április 28-tól október 1-jéig közlekednek Budapest-Vác-Visegrád-Esztergom között. A járat pénteken, szombaton és vasárnap 9.30-kor indul a fővárosi Vigadó térről, ami 11 órára érkezik Esztergomba. A szárnyashajó 17 órakor indul vissza Esztergomból és 18.30-kor köt ki a Vigadó téren. A jegy ára Esztergom-Budapest között 8.000 Ft/fő (2-12 év között 4.000 Ft/fő), retúr esetén 12.000 Ft/fő (2-12 év között 6.000 Ft/fő), 2 éven aluliaknak ingyenes!

Dunakanyar Körjáratok – Csodás panoráma a fedélzetről!

A Dunakanyari Körjárat keretein belül június 16-tól egészen szeptember 17-ig üzemel az Esztergomi Körjárat (Esztergom-Szob-Zebegény-Szob-Esztergom között) amely pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 16 órakor indul az esztergomi hajóállomásról és ugyanoda köt ki 12.20-kor, valamint 18.20-kor. Kiegészítő járatként ajánljuk Visegrádi Körjáratot, amire 11 és 17 órakor szállhatunk át Zebegénynél és folytathatjuk az utunkat Dömös és Nagymaros érintésével Visegrádra. Amennyiben délelőtt szállnátok át a Visegrádi Körjáratra és a vár megnézése után tovább mennétek Szentendrére, akkor a Szentendre-Visegrád Körjárat Visegrádról 17 órakor induló járatát is ajánljuk figyelmetekbe, ami 18.15-kor köt ki Szentendrén. A körjáratokra külön napijegy típusú jegyet lehet váltani, mely a vásárlás napján egész nap érvényes, az aznap induló járatokra, az adott körjáraton. A jegy ára körjáratonként 1.500 Ft/fő. Iskolai szünetben KAJLA útlevéllel, illetve 2 év alatti gyermeknek a hajós utazás regisztrációs jeggyel ingyenes!

Dunakanyar napijegy – egy jeggyel utazhatsz hajóval, vonattal és autóbusszal

A Dunakanyar tágabb térségének elérését teszi egyszerűbbé és olcsóbbá a Dunakanyar napijegy, mellyel akár a fővárosból indulva egy teljes napon át korlátlanul lehet utazni a térségben közlekedő vonatokon és autóbuszokon, valamint egy kiválasztott dunakanyari hajójáraton. A Dunakanyar Napijegy a térképen jelölt vasútvonalakon és autóbuszviszonylatokon közlekedő vonatokon és autóbuszokon korlátlanul, valamint a megjelölt a Dunakanyari Körjáratok egyikén is igénybe vehető (az utas döntheti el, hogy melyik hajójáratot választja). A Dunakanyar napijegyet a MÁV-START csatornáin lehet megvásárolni: vasúti pénztárakban, menetjegyirodákban, jegykiadó automatákból és a MÁV applikációból. A jegykiadó automatákban a „Helyi közlekedés”, az applikációban pedig a „Térségi, városi jegyek” menüpontból érhető el a napijegy. A Dunakanyar napijegy ára 2.499 Ft/fő, 26 éven aluliaknak pedig 1.999 Ft/fő.

Fotók: MAHART PassNave

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Ismerjétek meg a Kis-Strázsa-hegyet!

Tavaly nyáron újjászületett a Kis-Strázsa-hegy és környéke, ahol valaha katonai gyakorlótér és hadifogolytábor is működött. A Látóhegyi út mellett található Kis-Strázsa-hegy ma a gyepes élőhelyek egyik értékes képviselője, amit nyitott könyvként mesél arról, hogyan éled újjá a természet. Úticélnak kimondottan

Tovább olvasom »

Állj deszkára a vadregényes Kis-Dunán!

Hagyd hátra a stresszel teli hétköznapokat, és állj deszkára a Kis-Dunán! A folyó enyhe sodrása, a nap sugarai ahogy megcsillannak a víz felszínén, a körülölelő természet, kiváló kombináció egy igazán különleges hétvégi programhoz. A vadregényes Kis-Duna és a Prímás-sziget tökéletes

Tovább olvasom »
Megszakítás