MNM Esztergomi Vármúzeuma

November 1. – Március 31.: 10.00 – 16.00
Április 1. – Október 31.: 10.00 – 18.00
Hétfő: ZÁRVA

Teljes: 2.500 Ft
Kedvezményes: 1.250 Ft
Csoportos: 11 fő felett 10% kedvezmény

*Felnőtt (62–70 év között) / kedvezményes családi felnőtt (legalább két 18 év alatti személyt kísérő, egy/ két szülő vagy közeli hozzátartozó) / ifjúsági (6–26 éves) magyar és EGT állampolgárok részére

*Minden esztergomi lakcímkártyát felmutató látogató 50% kedvezményt kap a Múzeum állandó kiállítására szóló belépőjegy árából.

*KÖZÖS BELÉPŐJEGY – mellyel 1 héten belül meglátogatható az Esztergomi Vár mellett a Balassa Bálint Múzeum és a Babits Mihály Emlékház is Teljes jegyár: 3.000 Ft/fő Kedvezményes jegyár: 1.500 Ft/fő

A kiállítást ingyenesen látogathatják: 6 év alatti gyermekek, ​70. életévüket betöltött felnőttek, fogyatékkal élők (+1 fő kísérő), az EMMI által kiadott, szakmai belépővel rendelkezők, legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörűközgyűjteményi szakmai szervezet tagjai, a közoktatásban dolgozó pedagógusok (pedagógusigazolvánnyal,magyar és EGT állampolgárok részére), minden hónap utolsó vasárnapján a 26 év alattiak illetve 18 év alattigyermekek, két közeli hozzátartozóval (magyar és EGT állampolgárokrészére), nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) mindenlátogatóA kedvezményekre vonatkozó jogosultságot igazolni szükséges!

Az Esztergomi Várban egy izgalmas időutazásban lehet részünk, ahol évszázadok hátrahagyott értékei között barangolhatunk. A Várhegy és a Királyi Vár a magyarság történelmében a X. századtól kapott fontos szerepet, miután Géza fejedelem szálláshelyéül választotta a Duna fölé magasodó természeti adottságokkal gazdag dombot. Az Esztergomban született és megkoronázott első királyunk, Szent István leégett palotája helyén III. Béla király tette le a ma is ismert palotaegyüttes alapjait. Van, ahol még a Szent István kori falak is láthatóak.
Az elmúlt évek rekonstrukciós munkálatainak köszönhetően felbecsülhetetlen kulturális értéket sikerült megmenteni és számos történelmi teret bemutatni. Így például 2000 éves régészeti rétegek felett sétálhatunk egy üvegpadlón keresztül. A palota gyöngyszemének is nevezett várkápolnában a gótika meghonosításának nyomai tárulnak elénk. Az oroszlános freskórészletek a király győzelmes erejét hangsúlyozták. A Fehér toronyból lélegzetelállító a panoráma, tiszta időben a környező hegységekben is gyönyörködhetünk.

A Múzeum kiállító tereiben eredeti lépcsők, szűk terek, alacsony átjárók találhatóak. Kérjük, hogy a látogatás során fokozottan figyeljenek oda saját maguk és a többi látogató testi épségének megóvása érdekében! A Múzeumot mindenki csak saját felelősségére látogathatja! Sajnos kerekesszékkel, ill. babakocsival a Múzeumnak csak egy kis része látogatható, teljes bejárása nem megoldható. Tájékozódjon ITT!

TIPP

A gyerekek egy „Tarisznyás játékon” vehetnek részt, a múzeum kalandos körbejárásban a vár kisoroszlánja, Theo segít nekik. Az izgalmas játékra a pénztárban váltható jegy.

A VÁRMÚZEUMOT VIRTUÁLISAN IS FELFEDEZHETED

Megszakítás