MNM Esztergomi Vármúzeuma

November 1. – Március 31.: 10.00 – 16.00
Április 1. – Október 31.: 10.00 – 18.00
Hétfő: ZÁRVA

2023. május 1. és 2023. május 28-29. (Pünkösd): NYITVA
2023. május 2. és 2023. május 30.: ZÁRVA

Teljes: 2.500 Ft
Kedvezményes: 1.250 Ft
Csoportos: 11 fő felett 10% kedvezmény

* Felnőtt (62–70 év között) / kedvezményes családi felnőtt (legalább két 18 év alatti személyt kísérő, egy/ két szülő vagy közeli hozzátartozó) / ifjúsági (6–26 éves) magyar és EGT állampolgárok részére

(Ingyenes belépés 6 év alatti gyemekek; 70 év feletti idősek; fogyatékkal élők és 1 segítője; stb. számára)

Az Esztergomi Várban egy izgalmas időutazásban lehet részünk, ahol évszázadok hátrahagyott értékei között barangolhatunk. A Várhegy és a Királyi Vár a magyarság történelmében a X. századtól kapott fontos szerepet, miután Géza fejedelem szálláshelyéül választotta a Duna fölé magasodó természeti adottságokkal gazdag dombot. Az Esztergomban született és megkoronázott első királyunk, Szent István leégett palotája helyén III. Béla király tette le a ma is ismert palotaegyüttes alapjait. Van, ahol még a Szent István kori falak is láthatóak.
Az elmúlt évek rekonstrukciós munkálatainak köszönhetően felbecsülhetetlen kulturális értéket sikerült megmenteni és számos történelmi teret bemutatni. Így például 2000 éves régészeti rétegek felett sétálhatunk egy üvegpadlón keresztül. A palota gyöngyszemének is nevezett várkápolnában a gótika meghonosításának nyomai tárulnak elénk. Az oroszlános freskórészletek a király győzelmes erejét hangsúlyozták. A Fehér toronyból lélegzetelállító a panoráma, tiszta időben a környező hegységekben is gyönyörködhetünk.

TIPP

A gyerekek egy „Tarisznyás játékon” vehetnek részt, a múzeum kalandos körbejárásban a vár kisoroszlánja, Theo segít nekik. Az izgalmas játékra a pénztárban váltható jegy.

A VÁRMÚZEUMOT VIRTUÁLISAN IS FELFEDEZHETED

Megszakítás