Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

A résztvevők a 19 órakor kezdődő eseményen látványos kémiai kísérleteket tekinthetnek meg, melyet Pilling Dávid, a Richter dorogi gyáregységének üzemvezető-helyettese mutat be. Közreműködik Garai Zoltán, a dorogi gyáregység főmérnöke. Sőt, a Múzeumok Éjszakájára megvásárolt karszalaggal a Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából az esztergomi múzeumok és kiállítóhelyek között Városnéző Kisvonattal és Visit E-Busszal ingyenesen utazhattok.

A Richter egyébként az utóbbi években elkötelezetten támogatja a természettudományi tantárgyak oktatását a környező települések intézményeiben. Az elmúlt években interaktív táblákat, számítógépeket, mikroszkópokat és a kémiaórához szükséges eszközöket adományoztak esztergomi, dorogi és csolnoki iskoláknak. „Fontos vállaltunk számára a helyi utánpótlás, ezért szeretnénk, hogy a diákok már az általános iskolában megkedveljék a természettudományos tantárgyakat – köztük a kémiát – hogy a pályaválasztás során ezt a szakot válasszák. Továbbá szeretnénk bemutatni a Richtert, mint a térség egyik kiemelkedő munkaadóját, ahol hosszútávú munkalehetőséget biztosítunk az oktatásból kikerülő szakképzett embereknek” – mondta Garai Zoltán, majd kiemelte, hogy 8 éve elkezdődött egy együttműködés az ESZC Bottyán János Technikummal, ami által minden évben vegyésztechnikus képzés is zajlik az intézményben, hosszútávú reményt adva a vállalatnak. Végezetül hozzátette, hogy a vállalat 2021 óta TETT-mesepályázat néven magyarországi és határon túli iskolák diákjainak nyújt élményt, segítséget a természettudományok megszerettetésében.

Múzeumok Éjszakája: 2023-ban mintegy 7.000 látogatót regisztrált a Múzeumok Éjszakája esztergomi programjaira. Idén pedig Esztergom Székesfehérvárral közösen kiemelt vidéki városként jelenik meg az országos kampányban, így Magyarország első városa a korábbiakhoz képest magasabb érdeklődésre tarthat számot. 13 múzeum és látogatóközpont, valamint egy párkányi tárlat várja a vendégeket előadásokkal, műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal és a helyszíneket összekötő élményutazással. Az esztergomi Múzeumok Éjszakája részletes programját ide kattintva tekinthető meg. Mindemellett az esemény Facebook oldalán is számos érdekesség olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Telihold Sporthétvége Esztergomban

Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület kezdeményezésére első alkalommal szerveznek Telihold Sporthétvégét Magyarország első városában július 20. és 21. között. A megmérettetésen a futás mellett a kerékpározás, úszás és evezés lesz főszerepben. Aki pedig mind a négy sportágban részt vesz, az

Tovább olvasom »

Tizennégy helyszínre látogattunk el a Múzeumok Éjszakáján

Idén is több ezren vettek részt a Múzeumok Éjszakája – Esztergom fantasztikus programjain. A kiállítóhelyek közötti közlekedést városnéző kisvonat és elektromos autóbuszok segítették. Mutatjuk, milyen élményekkel lettünk gazdagabbak. Miután felvettük a Múzeumok Éjszakájára szóló karszalagunkat, az Esztergomi Vármúzeumba vezetett az

Tovább olvasom »

Augusztus 1-jén érkezik az MCC Feszt

Augusztus 1. és 3. között negyedik alkalommal rendezik meg az MCC Fesztet Esztergomban. Tavaly összesen 47 ezer látogatót vonzott a fesztivál, akik 120 színpadi programmal, 250 szakmai előadóval és 100 kiállítóval találkozhattak. Idén még magasabbra teszi a lécet az MCC:

Tovább olvasom »
Megszakítás