Mutatunk 4+1 fantasztikus esztergomi gyermeknapi programot!

Az idei gyermeknap különleges lesz Esztergomban, hiszen három helyen fog zajlani: szárazföldön, vízen és levegőben! De miről is van szó és milyen programokkal várnak benneteket? Nem kell tovább várnotok, máris mutatjuk!

Szeljétek át vízen a Duna esztergomi szakaszát!

A Dunakanyar vízről való felfedezése gyereknek és felnőttnek egyaránt hatalmas élmény. Május 28-án, gyermeknap alkalmából a MAHART PassNave két időpontban – 11-kor és 14-kor – indít 1 órás sétahajózást Esztergomban. A program 16 éves korig ingyenes, 16 éves kor felett 1.500 Ft/fő (kutyajegy: 1000 Ft/eb). A jegyeket az esztergomi Tourinform Ponton, illetve az Esztergomi Hajóállomáson az automatánál vásárolhatjátok meg!

Akár te lehetsz a nagy ho-ho-horgász!

Most rátok is szükség lesz, hiszen a KEMHESZ „Egy helyszínen, egyszerre, egy időben spiccbottal horgászó legtöbb gyermek” rekordját szeretné felállítani az esztergomi Kerek-tó partján május 28-án, 8 órától. Miért is érdemes eljönnötök? Mert a rekordkísérlet mellett kipróbálhatjátok a horgászatot, lesz ugrálóvár, arcfestés, rendőrségi és tűzoltó bemutató, 11 órától pedig Rózsás Viki ad gyerekműsort. A nagyobbak a természetházban a halakról és a fenntarthatóságról hallhatnak előadást. Végül délben halászlével és gulyáslevessel vendégelnek meg benneteket! A programon való részvétel ingyenes! További információ: Osvald Zsolt (+36 30 251 8868)

Legyetek tűzoltók egy napra!

Május 28-án kinyílnak a tűzoltó laktanyák szertárkapui, hogy gyermeknap alkalmából a lánglovagok feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Délelőtt 10 órától 16 óráig várnak benneteket az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon, ahol megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, hogy mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket. Sőt, ti is kipróbálhatjátok a speciális eszközöket, felszereléseket és akár magatokra ölthetitek a tűzoltó öltözéket is! A programon való részvétel ingyenes!

Három nap a levegőben!

Május 27-29. között Családi Sétarepülő Hétvégét és Honvédelmi Sportágbemutatót tartanak az esztergomi Id. Rubik Ernő Repülőtéren. Ez a három nap a repülésről, a felhőtlen szórakozásról és nem utolsó sorban a gyerekekről szól majd! Rengeteg sétarepülés lesz több típussal, műrepüléssel, honvédségi toborzósátorral, katonai hagyományőrzőkkel, kézművesekkel, Süsüvel és sok-sok meglepetés vár majd a földön és az égen egyaránt! Nyernél két fős sétarepülést? Akkor kattints ide és játssz!

Little boy in the pilot`s hat. Boy as an old style pilot holding a toy airplane
+1: Ha már szombaton gyermeknapi lázban égnétek!

Május 27-én a Szentgyörgymezői Olvasókörben színes programokkal készülnek nektek! 10 órakor a Kerek zenekar koncertje várja a legkisebbeket, majd 11 órakor Gryllus Vilmos lép fel a színpadon. 10 és 17 óra között a mozdonyok szerelmeseit várják az Esztergomi Vasútmodellező Klub bemutatójára. Mindemellett egész nap kézműves foglalkozásokkal (szalma- és makraméfonás, szövés, nyomdázás, csuhézás, dekupázsolás, stb.) vár a Kreatív Kincsek Alkotóközössége és az olvasókör kézművesei! A programon való részvétel ingyenes!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Ismerjétek meg a Kis-Strázsa-hegyet!

Tavaly nyáron újjászületett a Kis-Strázsa-hegy és környéke, ahol valaha katonai gyakorlótér és hadifogolytábor is működött. A Látóhegyi út mellett található Kis-Strázsa-hegy ma a gyepes élőhelyek egyik értékes képviselője, amit nyitott könyvként mesél arról, hogyan éled újjá a természet. Úticélnak kimondottan

Tovább olvasom »

Állj deszkára a vadregényes Kis-Dunán!

Hagyd hátra a stresszel teli hétköznapokat, és állj deszkára a Kis-Dunán! A folyó enyhe sodrása, a nap sugarai ahogy megcsillannak a víz felszínén, a körülölelő természet, kiváló kombináció egy igazán különleges hétvégi programhoz. A vadregényes Kis-Duna és a Prímás-sziget tökéletes

Tovább olvasom »
Megszakítás