Egy csipetnyi Ázsia Esztergomban

Az egyik legszerteágazóbb, legtöbb fűszert és különleges alapanyagot használó konyha az ázsiai. Szinte mindenki kóstolt már ilyen ízeket távol-keleti büfékben és gyorséttermekben. De jártatok már autentikus kínai étteremben? Az esztergomi Sheng De Kert tényleg ilyen!

Wei Chen és családja térségünkben úttörő az ázsiai gasztronómiában, hiszen több mint húsz évvel ezelőtt, a millennium után, 2001-ben indították vállalkozásukat. Jelenleg két esztergomi vendéglátóegységgel rendelkeznek: a Sellini kínai büféjük a Lőrinc utca 2. szám alatt, míg a Sheng De Kert autentikus kínai éttermük a Baross Gábor út 5. szám alatt, az egykori Kinsker-villában található, ami kifejezetten elegáns kívül és belül is.

– Közel három éve, 2021 júliusában nyitottuk meg a Sheng De Kert éttermünket Esztergomban. A „Sheng” Szentléleket, míg a „De” azt jelenti, hogy valamit kapni valakitől. Úgy gondoljuk, hogy ezt a csodálatos helyet a Szentlélektől kaptuk, azért is neveztük el így, és kívánjuk, hogy a Szentlélek áldása szálljon mindannyiunkra – mondta Wei Chen, miközben a Sheng De Kertben már éppen elfogyasztottuk a csípős-savanyú levesünket, majd érkezett is a pekingi kacsa, amihez rizstésztából készült palacsintát, szószt és zöldségeket szolgáltak fel. Elsőre hihetetlennek tűnt, de pontosan ugyanúgy nézett ki, mint az étlapon.

Vacsora közben még megkérdeztük azt is, hogy melyek a legnépszerűbb ételek. – A melegített vastányéron szervírozott ételek igen népszerűek, hiszen itt még serceg a hús amikor felszolgáljuk a vendégeknek. Ez igazán látványos tud lenni, természetesen az íze is követi a szintet. Továbbá nagyon kedvelt az illatos-omlós kacsafalat is, melynél a ropogósra sütött kacsamellhez salátát és szószt is kínálunk – jegyezte meg Wei Chen, majd végezetül elmondta, hogy az elmúlt két és fél évben nagyon jó visszajelzéseket kaptak a vendégektől és mindig figyelembe veszik az ajánlásokat is, hogy minél jobban teljesítsenek.

Összeségében mindenkinek ajánljuk a Sheng De Kert étteremet, aki a megszokott ázsiai ízek mellett valami különlegesebbet is kipróbálna, hiszen ők a távol-keleti éttermek tekintetében a nagybetűs vendéglátást képviselik.

Az étlapjukat és akcióikat keressétek a Sheng De Kert honlapján és Facebook-oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

5 napos kikapcsolódás 2 nap szabival

Április végén érkezik Esztergom legjobban várt tavaszi programsorozata, melynek része lesz az Akkor és Most Jármű Expo, a Zenei Fesztivál, a Lampionos Hajós Felvonulás és az Esztergom Nap. Az 5 napot felölelő eseményekre most elegendő két nap szabadságot kivennetek, az

Tovább olvasom »

Háromnapos futóversenyt rendeznek Esztergomban

Az Esztergomi FutóKözösség CsigaFutás Kulturális és Sportegyesület háromnapos ultrafutó versenyt rendez „Backyard Ultra Esztergom 2024” néven április 27. és 29. között. A verseny a Magyar Ultrafutó Liga égisze alatt működő Hungarian Backyard League egyik állomása, amely először látogat el Esztergomba.

Tovább olvasom »
Megszakítás