Karácsonyi zenélő fákkal és jégpályával nyit az Esztergomi Adventi Vásár

December 1-jén nyitja meg kapuit az Esztergomi Adventi Vásár, ahol a korábbi évek megszokott helyszínéhez – a Széchenyi térhez – a Simor János sétálóutca is csatlakozik, így valódi adventi városi körséta fogad majd benneteket a történelmi belvárosban.

Az idei évben a megszokott látványos kültéri installációk, és a teljes belvárost körbeölelő fényfüzérek mellett újdonsággal is készülnek: adventi zenefákkal fogadnak, amelyekben – a 80-as évektől napjainkig – a legnépszerűbb karácsonyi dalokat hallgathatjátok meg. Így a mai friss, ismertebb dallamok mellett, a régi idők karácsonyi dalaival a legszebb gyermekkori emlékeket is felidézhetjük.

December 1-től január 7-ig a Széchenyi téren közel félezer négyzetméteres műjégpályával és kölcsönzővel várnak minden nap, és a jeges sportokat kedvelők számára külön eseménnyel is készülnek, hiszen jéghoki, curling bemutatónap és jégtánc show is színesíti a programkínálatot. A fiatalabb korosztályra is gondolva minden péntek este DJ-vel fűszerezett zenei jégpartyt szerveznek, de emellett további 50 adventi programmal várnak a városban egészen december 24-ig.

Az idei Esztergomi Adventi Vásár a folyamatosan megújuló kézműves kínálat mellett kiemelkedik majd gasztronómiai sokszínűségével és minőségi tartalmával: kézműves hamburgerek, smoker ételek, erdélyi recepttel készülő kürtös kalács, egyedi hangulatú gesztenyeárus, puncsok és forró italok hatalmas választékát kóstolhatjátok meg!

Immár hagyományosnak mondható, hogy egy különleges és egyedi adventi előadás nyitja meg december 2-án a várakozás időszakát. Az Esztergomi Angyaljáték a Széchenyi tér egyik történelmi épületének ablakából megjelenő angyalokkal kezdődik, és a város iskoláinak hatalmas kóruselőadásával zárul. A négy ünnepi hétvége alatt további számos ingyenes koncerttel és előadással készülnek, többek között az Operett-Musical Voices Társulat a Karácsonyi Angyalok című előadását hozza el, fellép a Duka Jazz Session és a Jazzformers, míg a helyi óvodások és iskolások karácsonyi műsorral kedveskednek. Idei évben kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek a programkínálatban, hiszen Alma Együttes, a Kiskalász Zenekar, Kovácsovics Fruzsina, valamint Masni és Pocó koncertjei várják a családot! Sőt, egy igazán interaktív sétára invitálnak Benneteket, amely során megelevenedik a történelem az első városban! A Babits házaspár korhű jelmezben várja a látogatókat, hogy egy közös karácsonyi kirándulást tegyenek Esztergom legszebb utcáin.

Naprakész információkért kövessétek az Esztergomi Adventi Vásár Facebook-oldalát! A részletes programokat pedig a Visit Esztergom honlapján találjátok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Tanárok, diákok figyelem: kirándulásra fel!

Esztergomot egyszer látni kell! Az ezeréves történelem átjárja a várost, és emellett rengeteg élménnyel is vár. Most megmutatjuk a mi kedvenceinket, és azt is, hogy miért érdemes PONT ezt a várost választanotok!   Kóstoljatok bele a kultúrába! Szó szerint kihagyhatatlan helyszín

Tovább olvasom »

Tárlatvezető applikációval fedezhetitek fel Esztergom és Budapest egyházi kincseit

„ChurchApp Esztergom-Budapest” néven tárlatvezető applikációt készített az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye négy nyelven. A mobil tárlatvezető alkalmazással önállóan, de mégis tárlatvezetéssel járhatjátok be a kiemelt templomokat és fedezhetitek fel az Esztergomi Bazilika, a Szent István Bazilika, a Mátyás-templom, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom

Tovább olvasom »

Valentin-napi szállásajánlatok

Két szív egymásért dobog és talán fel sem tűnik, hogy milyen lenne a másik nélkül… Valentin-nap alkalmából lépj ki a komfortzónádból és lepd meg párodat egy utazással. Töltsetek el egy felejthetetlen éjszakát Magyarország első városában! Mutatjuk a legjobb tippeket! Villa

Tovább olvasom »
Megszakítás