Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum - Duna Múzeum

Január és február hónapban ZÁRVA!

Március 1-től december 30-ig:
Hétfő: 9:00 – 17:00
Kedd: ZÁRVA
Szerda: 9:00 – 17:00
Csütörtök: 9:00 – 17:00
Péntek: 9:00 – 17:00
Szombat: 9:00 – 17:00
Vasárnap: 9:00 – 17:00

Teljes: 1.400 Ft
Kedvezményes: 700 Ft (6 éves kortól, 62 éves kor felett)
Családi: 700 Ft / fő

A Duna Múzeum új állandó kiállítása, a vízgazdálkodás múltját és jelenét bemutató Vízeum 2020-ban elnyerte az év kiállítása címet.

A tárlat az alábbi érdekességekkel vár: szemlélteti a víz erejének felhasználását, feldolgozza a folyók szabályozását; hajózással kapcsolatos különlegességeket és hajómaketteket mutat be; foglalkozik a fürdés történetével, a Dunával, a Balatonnal, az ásványvizekkel és a szódavíz történetével is; a klímaváltozást és hatásait a legmodernebb eszközökkel és adatokkal mutatják be, megtudhatjuk például, hogyan változik földünk vízkészlete.

Tudtátok?
1790-ben a magyar királyi korona és a koronázási jelvények a Duna Múzeum épületében töltöttek egy éjszakát, amikor Bécsből Budára szállították az ékszereket.

A Dunán az első gőzhajót 1830-ban bocsátották vízre, Bécsből indulva Pozsonyba, majd Pestre ment, első útját 15 óra alatt tette meg.
A törökök kiűzése után számos német családot telepítettek Esztergom környékére. Többségük a Dunán érkezett egy sajátos hajótípuson, az ulmi skatulyán, amely kissé gúnyos nevét egy hajótestre épített dobozszerű építményről kapta. A skatulya 1:50 méretű makettjét sok más hajómodellel együtt csodálhatjuk meg a Duna Múzeumban.

Akadálymentes múzeum

A múzeum akadálymentesen látogatható, a kerekesszékkel érkező és a nehezen mozgó látogatók lépcsőlift igénybevételével juthatnak fel a kiállításba. A vakvezető kutyák természetesen szívesen látott vendégek. Látogatás kisgyermekkel CSALÁDBARÁT MÚZEUM! A kiállítás látogatható babakocsival, amennyiben a kisgyermek még nem tud önállóan közlekedni. A pelenkázó kulcsát a pénztárban lehet elkérni.

A DUNA MÚZEUMOT VIRTUÁLISAN IS FELFEDEZHETED

Megszakítás