Búbánatvölgy - tavak, természetház

Hétfő-Péntek: 10:00-17:00
Szombat-Vasárnap: 8:00-17:00

Ingyenes

A Visegrádi-hegység Esztergom és Pilismarót között meredeken szakad le a Duna felé, a Hideglelős-kereszttől és a Sas-hegyről páratlan panoráma nyílik a folyóra. Az idilli horgásztavakkal tűzdelt festői fekvésű Búbánatvölgy a Maróti-hegyek és a Szamár-hegy között fekszik.
A horgászat kedvelőinek számára 4 tó került kialakításra a helyszínen. Búbánatvölgy kiváló lehetőségeket nyújt a feltöltődni vágyóknak, illetve lehetőséget biztosít az aktív pihenés kedvelőinek is.
2021-ben a tó partján megnyílt a Kerektavi Természetház, mely többfunkciós közösségi térként működik. A 640 négyzetméteres, akadálymentes épület a Vasas Horgász Egyesület fennállásának 60. évfordulójára készült el a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel konzorciumban. A természetházban található büfé, oktatótermek, valamint rendezvények lebonyolítására alkalmas terek is.

TIPP

A Hideg-kút szerény kis forrásától elindulva balra fel vezet egy meredek csapás a parádés panorámát nyújtó kis kiszögellésig, melyen a Hideglelős-kereszt áll. A szép feszület előtti sziklákról lábunk alatt hömpölyög a Duna hatalmas folyama, benne a homokzátonyszerű szigetekkel, köztük a legnagyobb a Helembai-sziget, a túlparton pedig a már Szlovákiához tartozó, attól jobbra a hegyei látszanak. A páratlan kilátást nyújtó kiszögellés természeti hasonlósága okán a helyi köznyelven “magyar Lorelei”-ként is ismert.

 

A TERMÉSZETHÁZ VIRTUÁLISAN IS MEGTEKINTHETŐ

Megszakítás