Tárlatvezető applikációval fedezhetitek fel Esztergom és Budapest egyházi kincseit

„ChurchApp Esztergom-Budapest” néven tárlatvezető applikációt készített az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye négy nyelven.

A mobil tárlatvezető alkalmazással önállóan, de mégis tárlatvezetéssel járhatjátok be a kiemelt templomokat és fedezhetitek fel az Esztergomi Bazilika, a Szent István Bazilika, a Mátyás-templom, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom és az Assisi Szent Ferenc-plébániatemplom építészeti sajátosságait, történelmi vonatkozásait, különleges műalkotásait és rejtett érdekességeit.

A Keresztény Múzeumban az interaktív vezetéssel hazánk leggazdagabb egyházi gyűjteményét, a magyar és a nemzetközi művészettörténet kiemelkedő darabjait ismerhetitek meg. Magyarország egyik legrégebbi és leggazdagabb egyházi könyvtára, a Bibliotheca páratlan kiállításában pedig, a világ legnehezebb, gazdagon díszített liturgikus díszkódexéről, a Bakócz-graduáléról és az egyik legfontosabb magyar nyelvemlékünkről a Jordánszky -kódexról is részletes tájékoztatást kaphattok. Sőt, az alkalmazás a látnivalók környezetében vendéglátóhelyeket és további programlehetőségeket is ajánl.

Az applikáció, amelyet listanézetben és térképnézetben is lehet használni, hanganyagok meghallgatására és a kihelyezett QR-kódok beolvasására is lehetőséget nyújt. Az alkalmazás jelenleg négy – magyar, angol, német és szlovák – nyelven érhető el.

Az alkalmazást folyamatosan bővítik további kiemelkedő egyházi és kulturális vonatkozású értékkincsekkel, hanganyagokkal, illetve idegen nyelvi változatokkal.

A ChurchApp ingyenesen tölthető le a Google Play Áruházból és az Apple App Store-ból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Tanárok, diákok figyelem: kirándulásra fel!

Esztergomot egyszer látni kell! Az ezeréves történelem átjárja a várost, és emellett rengeteg élménnyel is vár. Most megmutatjuk a mi kedvenceinket, és azt is, hogy miért érdemes PONT ezt a várost választanotok!   Kóstoljatok bele a kultúrába! Szó szerint kihagyhatatlan helyszín

Tovább olvasom »

Tárlatvezető applikációval fedezhetitek fel Esztergom és Budapest egyházi kincseit

„ChurchApp Esztergom-Budapest” néven tárlatvezető applikációt készített az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye négy nyelven. A mobil tárlatvezető alkalmazással önállóan, de mégis tárlatvezetéssel járhatjátok be a kiemelt templomokat és fedezhetitek fel az Esztergomi Bazilika, a Szent István Bazilika, a Mátyás-templom, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom

Tovább olvasom »

Valentin-napi szállásajánlatok

Két szív egymásért dobog és talán fel sem tűnik, hogy milyen lenne a másik nélkül… Valentin-nap alkalmából lépj ki a komfortzónádból és lepd meg párodat egy utazással. Töltsetek el egy felejthetetlen éjszakát Magyarország első városában! Mutatjuk a legjobb tippeket! Villa

Tovább olvasom »
Megszakítás