Tárlatvezető applikációval fedezhetitek fel Esztergom és Budapest egyházi kincseit

„ChurchApp Esztergom-Budapest” néven tárlatvezető applikációt készített az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye négy nyelven.

A mobil tárlatvezető alkalmazással önállóan, de mégis tárlatvezetéssel járhatjátok be a kiemelt templomokat és fedezhetitek fel az Esztergomi Bazilika, a Szent István Bazilika, a Mátyás-templom, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom és az Assisi Szent Ferenc-plébániatemplom építészeti sajátosságait, történelmi vonatkozásait, különleges műalkotásait és rejtett érdekességeit.

A Keresztény Múzeumban az interaktív vezetéssel hazánk leggazdagabb egyházi gyűjteményét, a magyar és a nemzetközi művészettörténet kiemelkedő darabjait ismerhetitek meg. Magyarország egyik legrégebbi és leggazdagabb egyházi könyvtára, a Bibliotheca páratlan kiállításában pedig, a világ legnehezebb, gazdagon díszített liturgikus díszkódexéről, a Bakócz-graduáléról és az egyik legfontosabb magyar nyelvemlékünkről a Jordánszky -kódexról is részletes tájékoztatást kaphattok. Sőt, az alkalmazás a látnivalók környezetében vendéglátóhelyeket és további programlehetőségeket is ajánl.

Az applikáció, amelyet listanézetben és térképnézetben is lehet használni, hanganyagok meghallgatására és a kihelyezett QR-kódok beolvasására is lehetőséget nyújt. Az alkalmazás jelenleg négy – magyar, angol, német és szlovák – nyelven érhető el.

Az alkalmazást folyamatosan bővítik további kiemelkedő egyházi és kulturális vonatkozású értékkincsekkel, hanganyagokkal, illetve idegen nyelvi változatokkal.

A ChurchApp ingyenesen tölthető le a Google Play Áruházból és az Apple App Store-ból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Telihold Sporthétvége Esztergomban

Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület kezdeményezésére első alkalommal szerveznek Telihold Sporthétvégét Magyarország első városában július 20. és 21. között. A megmérettetésen a futás mellett a kerékpározás, úszás és evezés lesz főszerepben. Aki pedig mind a négy sportágban részt vesz, az

Tovább olvasom »

Tizennégy helyszínre látogattunk el a Múzeumok Éjszakáján

Idén is több ezren vettek részt a Múzeumok Éjszakája – Esztergom fantasztikus programjain. A kiállítóhelyek közötti közlekedést városnéző kisvonat és elektromos autóbuszok segítették. Mutatjuk, milyen élményekkel lettünk gazdagabbak. Miután felvettük a Múzeumok Éjszakájára szóló karszalagunkat, az Esztergomi Vármúzeumba vezetett az

Tovább olvasom »

Augusztus 1-jén érkezik az MCC Feszt

Augusztus 1. és 3. között negyedik alkalommal rendezik meg az MCC Fesztet Esztergomban. Tavaly összesen 47 ezer látogatót vonzott a fesztivál, akik 120 színpadi programmal, 250 szakmai előadóval és 100 kiállítóval találkozhattak. Idén még magasabbra teszi a lécet az MCC:

Tovább olvasom »
Megszakítás